Thursday, February 13, 2014

Dah Nak Mula Sem Baru

dah nak abes cuti
hitung la berapa hari,jam,minit lagi
macam biasalah
masing2 kata nak cuti lagi
tak cukup katakau

sepanjang cuti ni
mmg duk umah je
takde apa2 aktiviti sangat
melainkan
pegi AJL
pegi Anugerah Meletop Era
pegi Karnival Karangkraf
pegi kejar pelakon Ariana Rose kat 1 Utama
berjangkit dengan Kumak la ni
tapi tak sangka aku segigih ni
keluar sikit daripada kebiasaan yg aku lakukan
sekali sekala cuba benda baru kan

keputusan exam pun baru kuar tadi
alhamdulillah
walaupun tak capai target sendiri
sipi2 je,mmg betul2 sikit je lagi
takpelah
tetap syukur alhamdulillah

gandakan usaha utk semester baru nanti
moga lebih baik
moga lebih fokus
moga capai target.

Insya Allah :)

Thursday, January 9, 2014

Dah Mula Cuti

selamat pagi

semangat pagi ni bangun awal
dan tak sambung tido
hantar mirul pegi sekolah

secara rasminya
arini dah mula cuti semester
last paper MLS semalam
abes je paper,aku tak pikir lain dah
memang pikir nak balik umah je
mmg cepat2 la bsiap n btolak
ke Shah Alam

selamat bercuti la untuk kekawan yg lain
alhamdulillah
selesai satu semester di USIM
sumpah rasa macam masih bermimpi
#eching #katakau

Saturday, January 4, 2014

Konfiden Balik Shah Alam

aku ada lagi 2 papers
madkhal (selasa)
MLS (rabu)

tapi dgn penuh rasa bangga dan konfiden
ptg semalam balik shah alam
alhamdulillah
nasib baik dapat juga study sikit pagi tadi
la ni nak rest eching

seharian hujan kat shah alam ni ha
ingat nak lunch kejap dgn kumak
tapi tak jadi
hujan berterusan

esok nak balik Nilai dah
sekali jalan dgn Jia yg nak balik Tapah
seb baik dia balik naik ETS
ada la teman dari ktm sini ke KL Sentral esok

wish me luck for these two papers
(^_^)

Thursday, January 2, 2014

Apa Yang Sedang Aku Fikir ?

apa yang sedang aku fikir?

tiba-tiba aku fikir
keinginan utk memiliki dan dimiliki
sepanjang hidup ni
tak pernah lagi betul2 ada kekasih
skandal eching tu biasa la
tapi xde pape pun
am i a loser ?
A BIG NO
for sure ada sebab
kenapa Allah masih belum temukan
insan bernama kekasih utk aku
so watch out
bakal kekasih aku nanti
anda bakal dapat cinta yg fresh gituh

tiba-tiba aku fikir
nak ada rumah sendiri
nak ada kereta dan motor sendiri
senang sikit
tak payah susahkan org lain sgt
especially my family
dan juga kawan2
aku kena selalu ingat,rezeki Allah itu pasti
sabarlah wahai hati
masa utk aku akan tiba juga nanti

tiba-tiba aku fikir
apa benda aku merepek ni
esok pagi ada exam paper Etnikarina
all the best :)

Wednesday, January 1, 2014

Dua Ribu Empat Belas

2 0 1 4
tahun baru menjengah lagi

sekadar nak mencoret beberapa kenangan
atau lebih tepat eching imbasan memori tahun 2013
*tak ikut turutan pun,mana yg sempat ingat*

1. Paling besar dalam hidup,of coz la tatkala mendapat tawaran sambung belajar 
di USIM. Lebih tak sangka tawaran dalam course law,ingatkan dah tak dapat nak amek law
tapi rupanya rezeki Allah,walaupun agak lambat berbanding org lain yg umur sebaya aku,aku tetap
yakin dgn ketentuan-Nya.

2. Dengan kudrat sendiri,aku sempat bekerja sebagai Supervisor in Customer Service di 
Sports Planet Shah Alam dalam beberapa bulan. Memang pelik gak la keje sini tapi ok je,
banyak je perkara baru yg aku belajar,specially thanks for my ex-manager sbb dia offer keje ni.

3. Ouh ya,hampir terlupa,pertama kali membuang undi sempena Pilihanraya Umum.
Arghhh,dah tuanya aku. #eh

4. WUPID BM Online. Kelakar. Sungguh. TQ pada Jojo sebab gigih melayan ke-rushing-an masa
kita bertanding dalam pertandingan ni,walaupun kalah di pusingan kalah mati,kita
tetap boleh berbangga dengan johan liga pusingan awal.

5. Dalam semester pertama di USIM,Alhamdulillah dah dapat merasa dua kali naik pentas final
pertandingan debat iaitu Debat Alam Sekitar dan Debat Gender. Satu perkara yang tak masuk akal langsung,aku memang tak pernah sangka boleh berada atas pentas tu. Selama ni duk tengok org je atas tu. Takpelah,walaupun belum menang lagi,sikit-sikitla kan.

6.  Family Angkat Eching. Shain,Prema dan Naz. U guys are really awesome. Sayang sangat kat kowang weh. Rindu gila lama tak jumpa ramai2. Momen paling takleh lupa masa kita tido umah Prema kat Cyberjaya tu.

7. Sahabat-sahabat ( dibaca : yg biasa teman melepak se-lahar di area Shah Alam ),
terlalu banyak nak disenaraikan
(abg azmi,jojo,muiz,kumak,diva,zeta,anep,pally,NZ dll)
*sorry kalau tak ingat waktu taip ni*
TQ sbb byk penuhkan memori i dgn waktu2 gembira bsama uols,daripada meroyan tak tentu hala,
baik melahar ngan uols sume. acamtuh.

8. Kesedihan terbesar. Tak dapat ikut atok pi umrah. Dah hampir2 dah dapat pegi. 
Kalau pikir balik,confirm boleh bergenang air mata ni. Apapun,aku percaya pada rezeki,berkorbanlah utk adik,lagipun dia lebih baik berbanding aku. Yakinlah,Allah akan pilih aku di lain masa utk ke tanah suci tersebut. Insya Allah.

9. Perkenalan singkat yg penuh makna. Tak sedar hati berbunga. Mujur tak lama. 
Dia tak pilih aku,dia punya pilihan sendiri namun kami tetap berkawan seperti biasa.
*dah lama tak rasa suka org sampai tahap camni,last time masa 2011/2012 kot* 
#crush #koko

10. apa lagi ek? ok takde dah kot. #kbai
TQ sudi baca. :)

Tuesday, November 5, 2013





rabu lepas
Lawatan ke Parlimen
kali kedua pergi Parlimen

kali ni lebih menarik
dapat jumpa DS Anwar Ibrahim

macam menarik je kerja kat Parlimen #eh

Debat Alam Sekitar 2013





bertempat di Uniten Bangi
saat2 akhir
aku dimaklumkan untuk mgantikan tempat dalam pasukan
terlalu byk perkara yg bkecamuk merasuk fikiran
tak kurang mainan perasaan

demi sebuah kepercayaan
aku cuba membina keberanian

alhamdulillah
menang lima daripada enam pusingan awal

pusingan separuh akhir
memang macam separuh mati
tak tahu nak terjemah macam mana apa hati aku rasa
USIM vs UiTM
itu pun masa tu seb baik tak on stage sebab pembangkang
kalau tak,lagi macam2 kot aku rasa

masa umum keputusan semi,alhamdulillah USIM memang
dari jauh,aku tatap wajah2 teman UiTM
tapi tak sempat pegi jumpa dan peluk dorg

sekian lama aku menanti
tak sangka #DAS2013 merupakan pentas akhir pertama aku jejak
kalau ikutkan,aku tak layak berada di situ
usaha ikhwan,mizan,ijad dan mika jauh lebih byk berbanding aku

apapun
terima kasih semua yg membantu
juga kepada family debat di USIM
semoga kita terus gigih belajar pasni :)

Wednesday, October 16, 2013

Hampir Satu Bulan


classmates
hanya 15 orang kelas tutorial ni

dah dekat sebulan
in fact,mmg sebulan kot kalau kira esok
alhamdulillah
walau masih rasa macam bermimpi
namun makin lama
rasa makin selesa

semoga dimudahkan perjalanan dan urusan 
di dunia dan akhirat =)

Wednesday, October 2, 2013

Macam Dalam Mimpi


sungguh
sampai sekarang
aku masih rasa seperti dalam mimpi
walaupun dalam mimpi kadangkala sukar utk rasa bahagia yg kita damba

tapi kali ni
memang lain benar rasa
sukar untuk digambar dan diterjemah
aku bersyukur pada Ilahi
pemilik sekalian alam yg mengaturkan rezeki ini
dan juga teman2 dan keluarga yg mdoakan yg tbaik

alhamdulillah
hampir dua minggu
aku kini merupakan pelajar sarjana muda undang2 dan syariah
di USIM,Nilai.

Sunday, September 8, 2013

Masih Ada Harapan

semua orang pernah rasa down
semua orang pernah rasa flop
semua orang pernah rasa tiba2 dunia macam gelita
semua orang pernah rasa macam dah takde apa2 di dunia

lebih mengerikan
bila sesetengah daripada mereka yg pernah rasa ni
mengambil jalan singkat
bunuh diri
*nauzubillah min zalik*

saya pasti kadang2 kewarasan kita hampir hilang
kita fikir mahu pergi sejauh-jauhnya
kita fikir mahu lari selaju-lajunya
kita fikir mahu jerit sekuat-kuatnya
tapi apa yg kita dapat?
kepuasan sementara
hakikat kepuasan tak pernah bersifat kekal

ada orang boleh bangun semula kerana keluarga
ada orang boleh bangun semula kerana cinta hatinya
ada pelbagai cara berbeza utk kita bangun semula
kerana kita sentiasa ada sebab kalau kita mmg nak bangun semula

saya sendiri pernah rasa putus asa
saya pernah rasa terlalu tidak ada apa-apa
di sekeliling saya semua ada tapi tidak bersama
apa yg saya rasa hanya saya yg rasa
kadang mereka dengar tapi mereka tak rasa
dan saya tak punya kuasa utk paksa mereka rasa

lebih parah
bila org yg selama ni kita harapkan utk bsama kita
dia tak kekal lama
kita yg sangka dia sentiasa bersama
walhal dia sendiri ada rasa yg perlu dia rasa

aku dah taknak
aku dah malas
aku dah tak sanggup
aku dah tak mahu
aku dah tak mampu
dulu aku pernah diharap
sekarang aku dipandang tak ubah macam sampah sarap
menyirap ? 

kita tak sedar
ada juga yg masih mengharap
biarpun hanya secebis sisa harapan 
yg mereka kutip dari semangkuk kenangan
biarlah kita merangkak semula demi mereka
sebab dulu kita juga merangkak sebelum berdiri
apa salahnya kita merangkak semula
yang berdiri biar mereka belajar berlari
yg berlari satu masa mereka juga akan berhenti
kita yg tak pasti
kenapa tak usaha lagi lagi dan lagi?
kenapa cepat benar mahu berhenti sdgkan belum masanya lagi?

berharaplah
sesungguhnya harapan itu didatangi dengan usaha
dan doa
kerana pasti
rindu itu juga satu harapan

saya cuma rindu
kita semua
aku kau dia mereka kita
di mana anda?